salt suola hehkeä olo”Sole”

Sole on lähtöisin latinan aurinkoa tarkoittavasta sanasta ”sol”, ja tarkoittaa ”nestemäistä auringon valoa”. Kun vesi ja suola yhdistyvät niiden kemiallinen rakenne muuttuu ja ne muodostavat aivan uuden aineen, jossa vesi ei ole enää vettä eikä suola suolaa. Liuos on luonnostaan steriiliä, ja sitä voi säilyttää huoneenlämmössä.

Lisää kristallisuolaa luonnonveteen kunnes sitä ei enää liukene. Noin vuorokauden kuluessa purkissa on 26% suolaliuosta. Voit lisätä purkkiin vettä ja suolaa aina tarpeen mukaan, jotta liuos pysyy kyllästettynä. Purkin pohjalla on hyvä olla liukenematonta suolaa tämän merkkinä.

Lisää pari tippaa (ensimmäisillä kerroilla ja lapsille) teelusikalliseen Solea lasilliseen vettä ja nauti joka aamu tyhjään vatsaan puolituntia ennen ateriaa.

Jaksamisjuoma

Sekoita 3 dl vettä 1/4 tl kristallisuolaa ja 3 rkl ruokosokeria. Nauti jaksamisjuoma joka aamu. Sopii nautittavaksi myös urheilusuorituksen jälkeen.

Deodorantti

Hiero hienoa suolaa puhtaisiin kainaloihin. Ihanassa Hermeksessä saatavana sekä deo sticiä että spray deodoranttia joka sopii erinomaisesti myös hikoileviin jalkoihin.

Kylpy

Laita kylpyammeen pohjalle kristallisuolaa ja lisää vettä sen verran, että suola peittyy. Odota 10 minuuttia tai niin kauan, että suola on liuennut veteen. Sen jälkeen täytä amme kehonlämpöisellä vedellä. Hyvä määrä suolaa yhtä ammeellista kohden on noin 1kg. Kylpyveden tulisi olla suolapitoisuudeltaan 1-8%:sta, esimerkiksi 1% pitoisuus saadaan, kun laitetaan 1 osa suolaa ja 100 osaa vettä.

Suolavesikylvyssä kehon myrkyt liukenevat veteen osmoosin avulla. Esimerkiksi 30 minuutin kylpy on hyvin puhdistava. Veden kosteus imeytyy ihon pintakerroksiin eikä kuivata ihoa. Mitä suolapitoisempi kylpyvesi, sitä puhdistavampi se on. Älä käytä kylvyn aikana muita puhdistustuotteita äläkä huuhtele itseäsi kylvyn jälkeen vaan kuivaa suoraan pyyhkeeseen. Lepää hetki kylvyn jälkeen.

Jos sinulla on sairauksia, kannattaa suolakylvyn sopivuudesta ensin kysyä omalta lääkäriltä. Koska suolakylpy on erittäin puhdistava, on se myös raskasta verenkierolle.

Suolahaude

Täytä puuvillainen pussi kristallisuolalla ja käytä kauratyynyn tapaan kireytyneille ja särkeville lihaksille. Lämmitä pussia tavallisessa uunissa 50 asteessa (ei mikrossa). Laita lämmin suolahaude kipeytyneelle alueelle noin 20 minuutin ajaksi. Älä käytä suolahaudetta reumaan, tulehdusperäisiin kipuihin tai kihtiin.

IhonHimalajan suola kristallisuola kuorinta

Sekoita 3 ruokalusikallista kristallisuolaa samaan määrään hyvälaatuista kasviöljyä kuten oliivi-, seesami- tai kookosöljyä. Levitä seosta koko keholle ja kääriydy pyyhkeeseen. Anna vaikuttaa noin 30 minuutin ajan, jonka jälkeen huuhdo seos pois iholta lämpimällä vedellä.

Suolahengitys

Kuumenna vettä isossa astiassa höyryäväksi. Lisää veteen suolaa niin paljon, että seoksen suolapitoisuudeksi tulee 1%-8%. Kumarru astian ylle ja laita pyyhe pääsi ympärille. Hengitä syvään noin 10-15 minuutin ajan. Suolahengitys irroittaa limaa ja helpottaa flunssaista oloa. Siitä on apua myös korvatulehduksiin ja astmaan.

Kurlaus ja suuvesi

1 % suolaliosta voi käyttää suun huuhteluun ja kurlaukseen. Se tasoittaa suun pH:n, valkaisee hampaita ja auttaa pahanhajuiseen hengitykseen.

Nenähuuhtelu

Täytä apteekista ja luontaistuotekaupoista saatava nenähuuhtelukannu kädenlämäpöisellä 1 %:lla suolaliuoksella. Kaada liuos ensin toisesta sieraimesta sisään ja kumarru sitten toiselle sivulle ja alas päin, jotta vesi virtaa toisesta sieraimesta ulos. Toista toimenpide toisin päin. Nenähuuhtelu helpottaa tukkoisuutta, ennaltaehkäisee tulehduksia ja puhdistaa sieraimia esim. katu- ja siitepölystä.

Silmähuuhtelu

Poista ensin silmämeikki.Täytä apteekista saatava silmähuuhtelukuppi kädenlämpöisellä 1 %:lla suolaliuoksella. Paina kuppi tiukasti silmällesi ja käännä pää taakse. Räpytä silmääsi usean minuutin ajan.

Hermes shopista:

Salt lifen suolatuotteita: suolatuikkuja, -lamppuja, Himalajan suolaa, savustettua suolaa jne.
Kehologin emäksistä suolaa ulkoiseen käyttöön

 Hyvinvointi- ja kauneuskeskus Hermes • Suurlohjankatu 1, Lohja • www.ihanahermes.fi